Avantajele pietrei şi cărămizii decorative

Imposibilul posibil!

Aspectul exterior atractiv, preţul accesibil şi performanţa înaltă sunt calităţile, datorită cărora piatra decorativă a devenit una dintre cele mai solicitate materiale de finisare. După mai multe calităţi piatra artificială este comparabilă nu doar cu piatra naturală, dar şi o depăşeşte şi poate fi folosită şi acolo unde piatra naturală este greu de aplicat.

Iată câteva cele mai importante avantaje ale pietrei decorative:

· Durabilitatea. Piatra artificială este produsă din beton de calitate superioară, cu adăugarea plastifianţilor şi elementelor de armare, care îi conferă o rezistenţă mecanică şi rezistenţă la impact înaltă.

· Uşurinţa de operare. Suprafaţa din spate a pietrei artificiale este netedă, ceea ce simplifică considerabil lucrul cu ea. În afară de aceasta, piatra este aplicată nu pe mortarul de ciment, ci pe un adeziv special, care reduce şi volumul de lucru şi permite placarea fără ajutorul profesioniştilor. În caz de necesitate, piatra se taie uşor cu un dispozitiv manual sau cu polizor unghiular şi poate fi prelucrată mecanic în toate modurile.

· Caracter ecologic. Piatra artificială este produsă din materiale naturale care sunt sigure pentru sănătatea omului şi mediul înconjurător. Spre deosebire de multe tipuri de piatră naturală, cea artificială nu are fond de radiaţii şi poate fi folosit în zone locative.

· Igiena. Lipsa porilor pe suprafaţa pietrei previne pătrunderea impurităţilor în structura sa, astfel încât este uşor de curăţat fără utilizarea detergenţilor agresivi şi bactericidelor. De asemenea, materialul nu este susceptibil infectării fungice şi bacteriene profunde şi apariţiei mucegaiului.

· Stabilitatea culorii. Piatra din beton este colorată în masă cu pigmenţi coloranţi rezistenţi, de aceea nu se decolorează chiar şi atunci când este expusă direct razelor ultraviolete timp de mulţi ani, menţinând luciul şi saturaţia culorii.

· Rezistenţa la variaţiile temperaturii. În procesul de producţie, piatra este supusă arderii la temperaturi înalte, ceea ce o face durabilă şi rezistentă la schimbările de temperatură. Datorită densităţii şi porozităţii scăzute, umiditatea nu se acumulează în structura pietrei şi, prin urmare, nu o distruge din interior când îngheaţă, ceea ce face acest material rezistent la îngheţ.

Avantajele cheie ale pietrei decorative sunt posibilităţile enorme pe care le are din punct de vedere al designului. Producătorii oferă colecţii realizate în stil diferit, o selecţie largă de culori şi facturi – de la placaj de cărămidă clasic până la piatră sălbatică cu un relief neuniform voluminos care imită secţiune de rocă.